Pink Floyd Fans Nederland

Floydian Theo
Taken:
- Operator
- Onderhoud website en facebook
- Contactpersoon algemene zaken
- Schrijven reviews

Sinds ik in 1972 Meddle hoorde en vooral het nummer Echoes, wist ik dat Pink Floyd mijn muziekkeuze nummer 1 was. Daarvoor was ik zoekende en luisterde veel naar Alice Cooper, Lou Reed, Black Sabbath en Led Zeppelin. Mijn muzieksmaak is erg breed, maar Pink Floyd steekt er bovenuit.

Toen ik in 1975 bij de Koninklijke Marine ging, als beroepsmilitair, miste ik zowel de Animals Tour als de The Wall Tour en zag Pink Floyd pas voor het eerst in 1988 (Rotterdam). Daarna nog in 1989 (Keulen) en twee keer in 1994 (Rotterdam en Werchter).

In 1995 kreeg ik internet en toen ging er een wereld voor mij open. Alles wat met Pink Floyd te maken had, werd binnen gehaald en eind jaren 90 begon ik voorzichtig met enkele clubs bij HetNet. Mijn passie werd een missie: Met zoveel mogelijk mensen deze muziek delen!

In die periode opende ik ook mijn eerste website "The Wall Of The Web" die in het Engels was. De clubs bij HetNet én die Engelstalige website waren eigenlijk niet wat ik wilde. Fansite's genoeg in het Engels, maar in het Nederlands was er eigenlijk niets. Dus deed ik de stoute schoenen aan en startte op 1 mei 2004 een fansite voor alle fans in Nederland en België, die hoofdzakelijk informatie zou gaan bevatten over alles wat zich in beide landen afspeelt op Floyd gebied.

10 jaar alweer, wie had dat ooit gedacht. Pink Floyd Fans Nederland is uitgegroeid tot het belangrijkste "meeting point" voor fans en tributebands in het Nederlandstalige circuit. En dit kun je niet alleen bereiken, daar heb je mensen voor nodig die jouw passie delen. Na enkele wisselingen in het team, opereren we nu op volle touren, dat mede mogelijk is door de geweldige inzet van Hans en Stefan.

Shine on, Theo