Pink Floyd Fans Nederland

PINK FACES: Teatertun Rijs 14-6-2014 (door Hansz)

Geplaatst op Wednesday 18 June @ 23:28:23 GMT+1 door SiriusCreations

Het wordt zo langzamerhand een begrip dat Pink Faces jaarlijks terug komt naar deze prachtige buitenlocatie in de bossen van Gaasterland (Friesland)

Het is bijna half zeven als ik aankom. Terwijl de blauwe reigers hoog in de bomen elkaar het hof maken beleef ik nog enkele songs tijdens de soundcheck. Ik kon een glimp opvangen van de setlist die bij het mengpaneel lag. Het beloofde weer een mooie en lange Floyd-avond te worden.
Tegen half negen was de tuin al aardig volgepakt met fans.
Er werd afgetrapt met een erg goed Astronomy Domine . De eerste set zou voornamelijk bestaan uit oude songs. Na Fat Old Sun een verrassend Fearless. Leuk dat ze ook dit nummer afkomstig van het Pink Floyd album Meddle in hun repertoir hebben opgenomen . Jos was weer erg goed bij stem en juist ook deze rustige nummers zijn op zijn lijf geschreven.
Ook Dark Side of the Moon was de eerste set met Speak to me, Breathe, en Time goed vertegenwoordigd.
Dan kondigt Jos het laatste ‘’korte’’nummer aan voor de pauze. Echoes !! En wat voor een uitvoering. De kernmerkende sfeer die zo belangrijk voor dit nummer is werd nu al erg goed neergezet. En dat voor de eerste keer. Dat beloofd nog wat voor de toekomst. Vooral het psychedelische tussenstuk klonk nu al fantastisch. Gaaf dat steeds meer tributes ook kiezen om de oudere songs te spelen.
Ook een vermelding waard is dat het geluid vanaf het begin erg goed voor elkaar was. Hard is beslist niet beter en dat bewijst hun geluidsman maar weer eens. Alle instrumenten en microfoons waren erg goed afgesteld.
Na een lange eerste set is het dan toch pauze. De reacties zijn positief en ik hoor diverse fans zeggen dat ze het waarderen dat de eerste set verrassend veel oude nummers bevatte.
Het is donker geworden als de tweede set begint. Geopend wordt met een aantal The Wall songs. In The Flesh ? knalt er mooi in. Gaaf om te zien is hoe Albert die met fanatieke gezichtsuitdrukkingen zijn drums bespeeld. Ik weet niet anders dat hun uitvoering van Mother altijd erg goed neergezet wordt door Pink Faces. Prachtig opbouwend met de juiste feel. Ook weer een van de vele hoogtepunten . Coming Back to Live met dat heerlijke intro op gitaar van Eddie was ook weer een juweeltje deze avond.
De bekende laatste 3 nummers van Dark Side Of The Moon zaten natuurlijk ook weer in de setlist. Er is momenteel bijna geen Floyd-tribute die deze nummers niet spelen dit seizoen. Elk op een andere marnier maar met de juiste impact. Het publiek weet ook deze songs te waarderen.
Ook een hoogtepunt voor mij persoonlijk was Hey You. Een van de mooiste nummers van The Wall. Johan op akoestische gitaar en Eddie op zijn Galama Stratocaster weten ze de Floydsound hierin ook erg goed te benaderen.
On The Turning Away van Floyd’s Momentary Lapse Of Reason album opend ook geweldig met toetsenwerk door Arie. Mooi gevoelig gebracht en bijna niet van het orgineel te onderscheiden. De galm die in Jos zijn stem is gebracht klinkt ook zoals die moet klinken. Erg mooi en het publiek geniet ook zichtbaar van dit nummer.
Dan verlaten ze voor een moment het podium om terug te komen voor de toegift van deze lange Floyd-avond .

Wish You Were Here opent met mooi akoestisch gitaarwerk van Johan waarna Eddie met zijn stratocaster aansluit. Op zich goed gespeeld maar toch vind ik persoonlijk bij dit nummer 2 akoestische gitaren horen.
One Of These Days opent niet goed. Een van de twee basgitaren blijkt niet goed ingeplugd te zijn waardoor het nummer in het begin niet bombastisch overkomt. Na een kleine minuut is het probleem opgelost en dus het basgeweld met bijbehorende effecten wat zo kernmerkend is voor dit nummer terug.
Met Comfortably Numb is er dan een eind gekomen aan deze lange Floyd-avond.
Het was weer een geweldige avond geweest. Zo nu en dan was het vloeiende samenspel van de bandleden wat minder dan ik van ze gewend ben. Maar ook dat is live. Ik heb begrepen dat ze binnenkort nogmaals open air gaan optreden. Hou hun site in de gaten en bezoek ze een keer zou ik zeggen.

www.pinkfaces.nl

Setlist 1:

Astronomy Domine , Fat Old Sun , Fearless , Julia Dream , Wot’s Uh The Deal , The Nile Song , If , Speak To Me , Breathe , Time, Echoes.

Setlist 2 :

In The Flesh? , Happiest Days Of Our Lives , Another Brick Part 2 , Mother, Coming Back To Live , Money , Any Colour You Like , Brain Damage , Eclipse , Shine On You Crazy Diamond (part 1) , Have A Cigar , Young Lust , Hey You , Run Like Hell , On The Turning Away .
Toegift : Wish You Were Here , One Of These Days , Comfortably Numb.

Hansz Heerenveen 18-6-2014Posted in Cover- & Tributebands

Associated Topics

Cover- & Tributebands

"Teatertun Rijs 14-6-2014 (door Hansz)" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.