Pink Floyd Fans Nederland

PINK FACES: PINK FACES in LANGWEER (door Theo)

Geplaatst op Sunday 31 August @ 21:03:11 GMT+1 door FloydianTheo

Het is zaterdag 30 augustus. Na een zeer teleurstellende Floyd avond de dag ervoor in Mariahout, was ik aan Pink Floyd toe. Vanuit ons B&B in Boekel reden Stefan en ik zaterdag middag naar Friesland, om aldaar Pink Faces te zien spelen in Langweer.


Voor mij de eerste keer en had al zoveel lovende woorden gehoord over deze band en had nu eindelijk eens de mogelijkheid om ze daadwerkelijk te zien spelen. Het was een openlucht concert op een plein, waar die middag een beach volleybal toernooi gehouden was, dus moest eerst alle zand verwijderd worden, eer de band aan hun soundcheck kon beginnen. Deze was daardoor erg kort.

Laat ik voorop stellen dat de setlijst zeer interessant was, met veel afwisseling, dus voor ieder wat wils. Om 22.00 uur werd er eindelijk begonnen en ik zocht een plek links van het podium.

Bij de eerste drie nummers, zakte eigenlijk de moed in mijn schoenen en dacht weer een teleurstellende avond tegemoed te zien. Het lag in feite niet aan de band, want die stond hun stinkende best te doen.

Het geluid liet het afweten en het bleek dat alleen mensen die rechts stonden, redelijk goed geluid hadden. Dan zeg ik: geluidsmensen, jullie hebben je werk niet goed gedaan. Ook al is de soundcheck kort geweest, zet muziek op, loop eens door de ruimte en luister zelf in alle hoeken of het geluid voor eenieder hetzelfde is.

Bij Breathe was de zang amper te horen, bij Time het gitaarwerk van Eddie bijna niet te horen en bij Julia Dream de slide van de tweede gitarist totaal niet hoorbaar. Heel jammer, want ik kon hierdoor de feel niet krijgen en hoopte maar dat men het zelf ook in de gaten had en dit snel verbeterde.

Time had ook voor mij niet dé drum intro die ik altijd hoop te horen. Dit is bij meerdere bands in binnen- en buitenland iets wat vaak niet goed is. Te veel eigen inbreng.

Astronomy Domine was instrumentaal wel goed, maar net als bij de volgende nummers (Fearless, Wot's Uh The Deal, Fat Old Sun) was de zang van Jos niet of nauwelijks te horen. Nummers die ik erg graag hoor en niet door elke band gespeeld wordt.

Bij Wot's Uh The Deal klonk Eddie's fender country achtig wat ook niet ten goede kwam aan het nummer.

Daarna kwamen enkele The Wall songs waarvan In The Flesh nog wel wat voller en krachtiger kon en 4 kinderen bij Another Brick In The Wall was géén meerwaarde.

Het voor mij hoogtepunt van deze set,kwam als laatste, ondanks de technische problemen aan het begin, werd dit nummer neergezet zoals het hoort.

De eerste set viel dus erg tegen. Dit betekende niet dat daar een slechte band stond, integendeel. Men speelde vol passie en overgave en hoorde zeker dat men veel beter kon.

Na de pauze startte men met Echoes en dit was pas de tweede keer dat Pink Faces dit nummer tijdens een concert ten gehore gaven. Echoes is mijn nummer en ben daar altijd zeer kritisch over. Maar ik moet zeggen dat het nummer al meer dan aardig stond en ben er van overtuigd dat, naar mate ze het meer gaan spelen, dit uit kan groeien tot één der hoogtepunten van de band. Geen kritiek, maar een tip: Laat Eddie de eerste stem zingen, hij heeft m.i. een warmer stemgeluid hiervoor.

If, viel ook in de mist, doordat Jos niet goed te horen was, ook al stond ik de tweede set aan de rechterkant. The Nile Song was voor mij één der hoogtepunten. Lekker rauw! Andere hoogtepunten waren Have a Cigar, Young Lust en Run Like Hell.

De toegift bestond uit een goeie One Of These Days en een voor mij te harde Comfortably Numb. De gitaar solo moet er bovenuit komen, maar m.i. stonden alle instrumenten even (te) hard.

Misschien lijkt het dat ik Pink Faces niet goed vond, maar dat is zeer zeker niet het geval. ik probeer eerlijk neer te zetten wat vooral IK er van vond en kritiek is altijd positief bedoeld. Ik bekijk een concert nou eenmaal anders dan de gemiddelde fan en als ik om me heen keek amuseerde men zich goed en dat is de bedoeling. Ik ga in de toekomst zeker weer kijken als ik de mogelijkheid heb en ben er van overtuigd dat ze dan weer een stap vooruit gezet hebben.

Noot: De foto's gemaakt door Hans, staan reeds op onze facebookpagina.

Theo, 31 augustus 2014
Posted in Cover- & Tributebands

Associated Topics

Cover- & Tributebands

"PINK FACES in LANGWEER (door Theo)" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.