Pink Floyd Fans Nederland

Battersea Power Station wordt gesloopt

Geplaatst op Wednesday 03 September @ 22:29:38 GMT+1 door FloydianTheo

Battersea Power Station, het iconische gebouw aan de rivier de Theems, gekenmerkt op Pink Floyd's Animals albumhoes uit 1977, wordt later dit jaar gesloopt en omgevormd tot luxe villa's met een tuin op het dak.

Maleisische ontwikkelaars verkopen retail-en kantoorruimte op het terrein van de voormalige elektriciteitscentrale, voor ongeveer $ 3300 per vierkante meter, afhankelijk van "Consequence of Sound".


Gebouwd in de jaren 1930, is de Zuid-West-Londense krachtcentrale een popcultuur armatuur van bijna 50 jaar geweest. Hoewel het zijn deuren sloot in 1983, is het exterieur verschenen in vele films, waaronder The Beatles 1965 film "Help !", Alfonso Cuarón's "Children of Men" en, recentelijk, Christopher Nolan's eerste Batman film, "The Dark Knight".

Klassieke schoorstenen van het gebouw, nu vervallen door decennia van kolen dampen, zal worden afgebroken en "nauwgezet gereconstrueerd" tot in de originele lak tint door Wilkinson Eyre, het architectenbureau dat de reconstrueren van Battersea voor zijn rekening neemt. Sprekend tot CNN, Jim Eyre, directeur van Wilkinson Eyre, zei dat twee van de schoorstenen zal worden omgezet in een "modern energiecentrum" dat de macht in het hele gebouw zal genereren, terwijl een zal worden uitgehold en de andere zal worden omgezet tot uitkijkplatform met een glazen lift.
Posted in In het Nieuws

"Battersea Power Station wordt gesloopt" | Login/CreŽer een profiel | 1 Opmerkingen | Zoek Discussie
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.

Wonen in Battersea Powerstation (Score: 1)
door Pink_Witch op Thursday 04 September @ 07:18:02 GMT+1
(Gebruikersinformatie | Stuur een bericht) http://facebook.com/johndewitgouda
Lees hier meer over de plannen voor herontwikkeling van de monumentale Battersea kolencentrale,.... http://www.architectuur.nl/nieuws/wonen-battersea-powerstation/