Pink Floyd Fans Nederland

PINK FLOYD PROJECT: Pink Floyd Project Acoustic Echoes Noorderkerk Sneek 7-12-2014 (door Hansz)

Geplaatst op Tuesday 09 December @ 22:28:53 GMT+1 door floydiantheo

Eergister was het zover. Het langverwachte akoestische optreden van Pink Floyd Project was een feit. Het idee was ontstaan nadat ze vorig jaar tijdens onze fan-meeting een geweldig akoestisch optreden hadden verzorgd . Dit was voorafgaand aan het concert van de meester zelf. Roger Waters zou dezelfde avond The Wall opvoeren in de ArenA.


Iets over drieën kwam ik aan bij de Noorderkerk wat onderdeel is van Poppodium Het Bolwerk. Vele fans hadden zich al verzameld in de loge. De verkoop was snel gegaan en daarom is besloten dat dit optreden nu al een vervolg zou krijgen. Nog voordat er een noot gespeeld was.

Geopend werd met een gevoelig Shine on you crazy Diamond 1-5. Ze hebben goed gekeken en geluisterd naar de David Gilmour in Concert – Live at Robert Wyatt’s Meltdown dvd. Erg mooi opgebouwd waarna het publiek na de eerste intro pas door had om welke song dit ging. Erg goed gedaan. Welcome to the Machine met Romke op de bas en later de prachtige samenzang van Chris Bert en Andre. Dit nummer was voor mij een hoogtepunt van de eerste set.

Wish You Were Here opende nog niet helemaal goed. Met de drie akoestische gitaren was de timing nog niet helemaal optimaal. Verder goed gebracht en het publiek genoot zichtbaar.

Dan een blokje Dark Side Of The Moon waarbij Breathe Brain Damage/Eclipse erg goed klonken. Mede door de stem van Chris en het prachtige gitaarspel van Henk Bennen. Zonder zangeres maar met saxofoon werd Great Gig In The Sky gespeeld. Op zich knap gedaan maar in mijn beleving vind ik dit instrument minder passend bij dit nummer.

Na een 20 minuten pauze zette Paul in op het grote kerkorgel. Als je als Floyd Tribute de kans hebt in een kerk op te treden moet je het bespelen van een kerkorgel met beide handen aangrijpen . Autumn 68 van het gloednieuwe Pink Floyd Album Endless River werd gespeeld. En bij dit ene nummer van dit album bleef het niet. Later daarover meer.

Na High Hopes een prachtig van de Wall afkomstige Mother. Een erg mooie uitvoering waar ook het publiek erg enthousiast op reageerde. Bert zijn stem leent zich meer voor het ruigere werk. Als je van ruig kan spreken tijdens een akoestische show. Dogs Of War was ook in de subtielere uitvoering prachtig gespeeld en passievol gezongen.

Andre kondigt een blokje oud werk aan. Green Is The Colour hoor je niet vaak. De warme stem van Chris maakt ook dit nummer tot een topper in al zijn eenvoud.

Dan het absolute hoogtepunt van de tweede set Echoes Acoustic . Alleen al de intro (a la David Gilmour tijdens de bekende sessie in de Abbey Road studio) perfect neergezet door Henk (de Gilmour van de band )bezorgde me kippenvel. Nu al zo goed neergezet door de band. Wat een impact. Ook weer die samenzang en de instumenten. Erg goed gedaan !!

On The turning Away wil ik ook even bij stil staan. Hoe een song , ook zo klein mogelijk gehouden toch de juiste snaar bij mij raakt. Mede door het prachtige vioolspel van Marysa die speciaal is aangetrokken voor deze show(s) Willem op de toetsen en de zang van Chris maakten deze song dat het publiek ademloos luisterde en een open doekje gaven na de laatste toon.

Het toegift was er eentje om je vinger bij af te likken.
Een wereldpremière voor Pink Floyd Project die als eerste tribute Louder Than Words van Endless River speelt . Andre op akoestische gitaar. Henk die de gitaarsolo’s voor zijn rekening neemt Chris die steeds beter de Gilmour stem doet en Marysa die het refrein meezingt. De twee toetsenisten Willem en Paul op de Hammond. Mooi subtiel baswerk van Romke en Wilco die met de juiste timing drumt en voor enkele effecten zorgt.

De band wordt beloond met een luid applaus. Een compliment hoe deze song nu al word gespeeld door de bandleden.
Is There Anybody Out There van The Wall. Dit nummer moet nog wat worden geperfectioneerd ,maar dat zal een kwestie van tijd zijn.
Comfortably Numb is de afsluiter van deze middag. Met de gitaarwissel van Henk om de laatste bekende solo op elektrische gitaar te doen net als op de Gilmour live dvd, is goed bedacht. Voor mij mag deze solo wel wat meer uitversterkt worden.
De aftrap voor een aantal akoestische shows waarbij de band deze toch zag als een try-out was er eentje om trots op te zijn. Leuk om te zien was een band die wat wennen moest aan sommige stiltes die er waren tussen de songs in. De akoestiek in deze kerk was fantastisch. Elk detail was goed te horen. Ook complimenten aan hun geluidsman Michael Goosen.
Op 10 Januari spelen ze nogmaals deze show. Ik heb begrepen dat ook die al weer bijna is uitverkocht.
Pink Floyd Project treed niet zo vaak op maar als ze dat doen altijd met veel toeters en bellen. Volgend jaar ook weer en worden ze 2 keer bijgestaan door Pink Floyd’s zangeres Durga McBroom. De voorverkoop is reeds begonnen.
Om nu ook een aantal akoestische shows te spelen en daar mee weg te komen bewijst wel dat de bandleden stuk voor stuk erg goede muzikanten zijn. Ook deze show is met veel passie gedaan en dat stralen ze allemaal uit.

Ook in deze akoestische setting staan ze hun mannetje en dat gaat alleen maar beter worden.

www.pinkfloydproject.nl

Hansz Heerenveen 9-12-2014Posted in Cover- & Tributebands

"Pink Floyd Project Acoustic Echoes Noorderkerk Sneek 7-12-2014 (door Hansz)" | Login/Creer een profiel | 1 Opmerkingen | Zoek Discussie
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.

Re: Pink Floyd Project Acoustic Echoes Noorderkerk Sneek 7-12-2014 (door Hansz) (Score: 1)
door jovandinther (jovandinther@hotmal.com) op Friday 12 December @ 13:55:29 GMT+1
(Gebruikersinformatie | Stuur een bericht)
Jammer, Hans, dat het zo ver weg was/is, anders was ik zeker gaan luisteren. Een aanlokkelijk commentaar!