Pink Floyd Fans Nederland

PINK FACES: ROMEIN LEEUWARDEN 8 FEBRUARI 2014

Geplaatst op Sunday 09 February @ 18:35:29 GMT+1 door FloydianTheoEen uur of 5 s’middags kom ik aan bij Poppodium Romein. Een aantal bandleden zijn nog druk bezig met opbouwen. Het is de tweede keer dat ik dit podium in Leeuwarden bezoek. Het doet sfeervol aan en er is zelfs een rookgedeelte met uitzicht op het podium. Na gezellig met enkele bandleden bijgepraat te hebben en een gedeelte van hun soundcheck heb gezien ga ik nog even met enkele vrienden in de stad een hapje eten.


Eenmaal terug is tegen half negen de zaal al aardig volgelopen en klokslag negen uur schallen de eerste tonen van Shine on you crazy diamond door de speakers . Mooi neergezet en met de juiste feel gebracht. Dan voor mij een hoogtepunt van deze avond. Een blokje oude Floydsongs . Julia Dream en vooral Wot’s…uh the deal van het album Obcured by clouds is er eentje die je niet vaak hoort. Mooi gevoelig gezongen ook door Jos.

Onlangs waren ze te gast bij het programma Noardewyn op radio en tv Fryslan. Het nummer Coming back to live werd toen ook gespeeld. Nu weer en vooral dat schitterende intro gitaarspel wat zo kenmerkend is van dit nummer bezorgde me weer een kippenvel moment.

Ook na de pauze een aantal hoogtepunten. In the flesh knalt er weer lekker in.

Dan een aantal The Wall songs waarbij vooral Mother mij deed verrassen. Wat opvallend is, is dat het geluid niet te hard is en erg goed gemixt. De lichtshow was subtiel en wat minder spectaculair. Have a cigar zit er ook weer lekker in. De eenvoud waarmee Jos de div. toonhoogtes zingt. Het prachtige toetsengeluid aangevuld met gitaarwerk van Eddie en Johan . Prachtig !! Veel tributes brengen momenteel een ode aan het album Dark side of the moon. En allemaal spelen ze de 3 laatste songs van dit album. Any colour/Brain damage/Eclipse . En wat is het mooi om een 2e set hiermee af te sluiten. Erg goed gedaan door Pink Faces en met de juiste emotie erin beloond met een luid applaus.

Voor een moment verlaat de band het podium om snel terug te komen voor een toegift . Vooral One of these days zit er weer goed in. Het basgeweld is overdonderend en mooi uitversterkt zoals dat moet en het tweede gedeelte waarbij Gilmour Eddie er nog een schepje bovenop doet. Na Comfortably numb is het echt afgelopen.

De band heeft weer een prima show neergezet en ook 2014 zal een mooi jaar worden. Zeker is dat ze voor de zomer nog in de Teatertun te Rijs gaan optreden. Voor verdere info: www.pinkfaces.nl

Noot: alle foto's van Hansz staan reeds op onze facebook pagina

Hansz, Heerenveen 9-2-2014Posted in Cover- & Tributebands

Associated Topics

Cover- & Tributebands

"ROMEIN LEEUWARDEN 8 FEBRUARI 2014" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.