Pink Floyd Fans Nederland

PINK FACES: Pink Faces@Poppodium Iduna Drachten 17-01-2015 door Hansz

Geplaatst op Wednesday 21 January @ 22:28:35 GMT+1 door floydiantheo

Afgelopen Zaterdag speelde Pink Faces weer in Drachten.
Poppodium Iduna was grondig verbouwd. Zowel het podium als de zaal zelf was de capaciteit groter geworden. In de voorverkoop waren als dik 200 tickets verkocht. Op de concertavond zelf zouden een kleine 400 fans de weg naar het podium vinden.


Geopend werd met Speak to me / Breathe en Time. De songs werden goed gespeeld maar eerlijk gezegd kwam ik hier niet voor. De laatste jaren is het album Dark Side of the Moon door diverse Pink Floyd tributes gespeeld. Tijd voor wat anders als het aan mij ligt.

Julia Dream Fearless en Fat Old Sun volgen hierop. Prachtig dat oude Pink Floyd /Gilmour solo werk. De zang van Jos tijdens deze songs is zuiver en ingetogen. Klasse hoe hij ook de hoge tonen weer moeiteloos zingt. Ook een vermelding waard was de gitaarsolo van leadgitarist Eddie Mulder tijdens Fat Old Sun. Gilmour waardig neergezet.

Dan is The Wall aan de beurt. In The Flesh knalt er weer lekker in. Albert op drums waarbij zijn gezichtuitdrukkingen me weer opvallen en Edwin die onopvallend de bas bespeeld. Vaak een onderschat instrument maar o zo belangrijk voor het ritme van een band.

Happiest days of our lives is de aanloop naar Another Brick in The Wall part 2. Niks mis mee maar niet mijn song.

Hey you valt me op door het gitaarwerk van Johan, waar Eddie weer op inhaakt. Zeker een van de beste songs van de eerste set.

Mother een van de mooiste songs van het album , en als laatste nummer van de eerste set, On the turning away waarbij vooral het intro toetsenwerk van Arie erg goed is.

Hun geluidsman, Dammes Nienhuis, had zijn zaakjes goed voor elkaar. Weer bewijst hij dat loeihard geluid absoluut niet beter is. Geen moment heb ik gemerkt dat er iets niet klopte in de afstelling van geluid en zang. Alles was goed in ballans in de hele zaal.

Ook Remko Hoitsma die verantwoordelijk is voor alle samples wil ik nog benoemen. Knap om op het juiste moment een key te openen. Dan ken je de muziek door en door.

Het licht daarentegen was niet goed deze eerste set. Vaak erg donker op het podium en veel solo’s niet of weinig uitgelicht. Erg jammer.
Wel vaker valt me op dat ook bij andere tributes de muzikanten die niet voor op het podium staan, weinig in het licht worden gezet.

De tweede set opent met Shine on you crazy diamond. Weer mooi toetsenwerk en gitaargeluid. Goed gespeeld.

Louder than words van het nieuwe Pink Floyd album The Endless River klinkt al redelijk maar zeker nog voor verbetering vatbaar.

De topper van de tweede set is voor mij Have a Cigar. Mooi baswerk van Edwin en erg goed in balans ook wat timing van de muzikanten betreft. Top !!

Coming back to live is ook zo’n nummer waar Pink Faces in uitblinkt. Ook deze song klopt gewoon. Na een blokje Dark side of the moon met Money /Any Colour/Brain Damage en Eclipse die er weer goed inzat is de tweede set ook ten einde.

Na een luid applaus komt de band terug voor een mooi toegift. One of these days ‘’dondert’’ er goed in en vooral bij het tweede gedeelte gaat het dak eraf.

Na Wish you were here die het altijd goed doet, een Comfortably Numb die ik wel eens beter van hun gehoord heb.

Over het algemeen gezien was het een goede show in Drachten.
Het publiek was erg enthousiast en dat moet voor een band altijd een goed gevoel zijn. Ook Pink Faces zal vast dit jaar nog shows toevoegen. Hou daarom hun site www.pinkfaces.nl (ook op facebook) en natuurlijk onze eigen site in de gaten voor alle info.

Hansz, Heerenveen 21-01-2015

Noot: Een serie mooie foto's, gemaakt door Hansz, van dit concert kun je terug vinden op onze facebook paginaPosted in Cover- & Tributebands

"Pink Faces@Poppodium Iduna Drachten 17-01-2015 door Hansz" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.