Pink Floyd Fans Nederland

Activiteiten PFFN: Programma en andere info Pink Floyd Convention 2015

Geplaatst op Wednesday 28 January @ 14:07:35 GMT+1 door floydiantheo

Programma en andere info Pink Floyd Convention 2015

Lokatie: Poppodium Dru Cultuurfabriek, Ulft
Datum: 6 juni 2015
Aanvang: 14.00 uur
Tickets: via Dru Cultuurfabriek Bestel je ticket(s) vooraf, om teleurstelling te voorkomen, want vol=vol. Voorverkoop €18 - Kassa fandag €21.


De landelijke Pink Floyd fandag wordt (net als in 2013) georganiseerd i.s.m. Poppodium DRU Cultuurfabriek te Ulft.

De hoofd thema's van de dag zijn 50 jaar Pink Floyd en 40 jaar Wish You Were Here. Syd Barrett is hierbij de rode draad door het geheel, van het dag programma.

Ook dit jaar hebben wij weer getracht een interessant en afwisselend programma te presenteren, voor een ieder wat wils. Deze dag is vooral bedoeld als "Dag voor de fans"

Wat hebben we dit jaar op ons programma staan?

1. André Becker (Pink Floyd Project) zal een gitaar clinic houden waarbij hij dieper ingaat op de sounds die David Gilmour, Snowy White en Dave Kilminster gebruiken.

2. Eva Wijkniet (een Syd Barrett kenner bij uitstek) zal het Syd Barrett gedeelte van de tentoonstelling verzorgen én een heel interessante lezing geven (inclusief projecties) in de filmzaal, waarbij geïnteresseerden ook in de gelegenheid gesteld worden om vragen te stellen. Het is geen gewone lezing over de wel bekende biografie van Syd, maar zal zeer interessante en op waarheid beruste informatie bevatten, waarvan menigeen nog nooit gehoord heeft.

3. 5 ex-Pink Noise bandleden (t.w. Harmjan en Sander op gitaar, Fraukje op toetsen, Hans op sax en Sonja met zang) zullen in de middag, in het podium café, een akoestisch optreden verzorgen, zoals zij ook met groot succes in 2013 hebben gedaan. Dat wordt weer smullen van de bovenste plank, met deze zeer ervaren en gepassioneerde muzikanten.

4. Tentoonstelling: Naast een gedeelte over Syd Barrett zal er ook veel aandacht besteed worden aan het 40 jarige album Wish You Were Here en een rondgang door 50 jaar Pink Floyd. De teamleden van Pink Floyd Fans Nederland zijn al enige tijd druk bezig om jullie van de ene verbazing in de andere te laten vallen. Wat er allemaal te zien is over de gehele tentoonstelling, blijft uiteraard geheim, maar ik kan al verklappen dat er zeer interessante spullen te zien zullen zijn. De tentoonstelling begint om 14.00 uur en loopt door tot aan de aanvang van het afsluitende avondvullend concert.

5. Doku film: Tijdens de ruime tijd die men krijgt om wat te eten, zal er in de filmzaal doorlopend een doku film van Pink Floyd te zien zijn.
De gehele dag is er in het podium café ook doorlopend video materiaal te zien.

6. Favoriet FM: Niet meer weg te denken van de Pink Floyd dag is deze regionale radiozender, dat vertegenwoordigd is door hun DJ's Theo Elfring (Prog Non Stop) en Martijn Lohschelder (Sympho Shop) en in de foyer met hun geweldige stand (die je hebt moeten bestuderen) en muziek, de juiste Floyd sfeer weten te creëeren.

7. Standhouders: De gehele dag wordt er door enkele standhouders, Pink Floyd vinyl, CD's, DVD's en andere memorablia aangeboden.

8. Absolutely Floyd & special guest Julie Gunn: Het afsluitende, avondvullende concert zal dit jaar verzorgd worden door Absolutely Floyd, die momenteel ook in menig theater te zien is met hun "Live By Request Tour 2014-2015". Een zeer ervaren en gepassioneerde Pink Floyd tributeband uit ons eigen landje, zal ons voeren langs menig song van het uitgebreidde Pink Floyd oevre. Daarnaast zal de Engelse singer/songwriter/guitarist Julie Gunn hun vergezellen met enkele nummers van haar pas uitgebrachte debuut album "The Patchwork Green".

Voor een uitgebreide biografie van Julie klik hier.

Voor uitgebreide informatie over Absolutely Floyd en hun agenda, klik hier

9. Aanvangstijden: De deur gaat om 14.00 uur open. Wil je geen enkel onderdeel missen, kom dan op tijd. Hier de aanvangstijden bij benadering:

14.30 uur; Clinic door Andre Becker (Pink Floyd Project) in het podiumcafé
15.30 uur: Lezing over Syd Barrett door Eva Wijkniet, in de filmzaal
16.45 uur: Akoestische set door leden van Pink Noise, in podiumcafé
18.00 uur - 20.00 uur doorlopend doku film in filmzaal, tevens gelegenheid Floyd maaltijd
21.00 uur: Avondvullend concert door Absolutely Floyd en special guest Julie Gunn

14.00 uur - 21.00 uur: Gelegenheid bezichtigen tentoonstelling
14.00 uur - 21.00 uur: doorlopend (concert) video's in het podiumcafé

10. Pink Floyd Buffet: Het is een lange dag en avond, maar de Dru Cultuurfabriek is van alle gemakken voorzien, zo ook een eigen keuken. Ook dit jaar worden fans weer in de gelegenheid gesteld om (vooraf) een maaltijd te bestellen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Dit was in 2013 zo'n groot succes dat men besloten heeft het dit jaar ook weer te verzorgen.

Een zeer uitgebreid buffet in de conferentiezaal als rustpunt in het volle programma. Reserveren gewenst op 0315- 820 201. Kosten €13,50 pp bij vooraf reserveren. (normale prijs €15,50)

We hopen ook dit jaar weer vele fans te mogen begroeten, op deze dag, speciaal voor de fans.

Beleefd uitnodigend,

Het Team van Pink Floyd Fans Nederland
Posted in Activiteiten PFFN

Voor dit verhaal is helaas geen commentaar beschikbaar.