Pink Floyd Fans Nederland

PINK FLOYD PROJECT: Pink Floyd Project Acoustic Echoes, Oosterkerk Zeist (door Eddy Mertens)

Geplaatst op Monday 30 March @ 13:59:13 GMT+1 door floydiantheo

Het is zondag 29 maart 2015. Nu kom ik normaal al niet in een kerk, maar vandaag zal dat eens gaan veranderen. Tijd om eens een akoestisch concert bij te wonen, en ja dat gaan we doen in Zeist.Het gaat om het Pink Floyd Project in de Oosterkerk in de gemeente Zeist. Deze band ooit gezien in Enschede, maar dan in volle glorie met flink wat vermogen qua geluid en versterkers. Nu dus akoestisch het zal mij benieuwen.

Aanvang 16:00, voor mij is dat een mooie tijd om eerst nog een bakkie te pakken bij een collega wonende in Driebergen. Om 15:30 vertrek is dus van me collega richting de Oosterkerk in Zeist, een reis van 10 minuten. Tot mijn verbazing kan ik vrij direct mijn auto kwijt in het woonwijk aldaar, en nog gratis ook.

Eenmaal binnen zie ik de mooie ambiance van de kerk, die al aardig gevuld is met mensen. Vele zitplaatsen boven en beneden, maar daarbij ook nog een bar. Het is, zoals ik het inschat, wel uitverkocht. Dat wil dus zeggen een paar honderd mensen hebben het slechte weer getrotseerd en zijn gekomen om een zondagmiddag te gaan genieten. En genoten heb ik, dat kan ik alvast verraden.

Het is 16:10 en de band betreed het podium. Het openingsnummer (Shine on you crazy diamond) loopt in mijn optiek niet zo als het zou moeten. Een stroef begin, die halverwege het nummer gelukkig zijn hoog niveau weer heeft bereikt.

Welcome tot the machine is het volgende nummer, een van mijn favorieten.
Prachtig uitgevoerd met 3 gitaren en 1 bas gitaar, zang Chris Mustamu en Bert Heerink.

Wish you were here, wie kent het niet? Ook dit nummer wordt geweldig mooi uitgevoerd, Andre Becker met mooi verzorgd gitaarwerk en de sound van Chris Mustamu maakt dit nummer een tot een van de mooiste in dit repertoire.

Verder werden de volgende nummers uitgevoerd in de eerste set door Pink Floyd Project: Pigs on the wings part 1 & 2 - Breathe –Time - The great gig in the sky - Money en Brain Damage/Eclipse.

In de tweede set konden we luisteren naar Autumn 68 – High Hopes – Mother – Goodbye blue sky – Hey you – Dogs of war – Louder than words - Green is the colour .

Verder werd er en ode gedaan aan Syd Barrett met de volgende nummers.

See Emily Play
Arnold layne

Nummers uit de oude doos, jaren 60 perfect uitgevoerd door de band.

Ik wil toch even nog speciaal het nummer Money en The great gig in the sky uitlichten. Hier speelde Hans Wijnbergen (saxofoon) werkelijk de stenen uit de muur! Geweldige performance, kippenvel kreeg ik ervan.

Verder werd in mijn ogen het nummer Money iets anders uitgevoerd, ik kan niet zeggen of het Jazz of Blues was, denk dat het er tussen zat! Heel erg mooi, super zelfs.

Laatste nummer was die van het nieuwste cd Endless river - Louder than words. Mooi uitgevoerd en een mooie afsluiting van dit prachtig Akoestisch concert.

En dan kregen we toch nog een mooie toegift.
On the turning away
Is there anybody out there
Comfortably numb

Setting van de band : Bert Heerink - Chris Mustamu - Henk Bennen - André Becker - Wilco Zethof - Willem Friso Wielenga - Paul Bergman - Hans Wijnbergen - Romke de Jong

Volgend concert zondag 26 april – Groesbeek - (Headliner) Legends of Rock Festival - Ultimate Echoes.

Eddy Mertens, 30 maart 2015

Noot: foto's bij dit verslag door Floydian Theo. Een serie mooie foto's, gemaakt door Hansz, van dit concert kun je terug vinden op onze facebook pagina
Posted in Cover- & Tributebands

"Pink Floyd Project Acoustic Echoes, Oosterkerk Zeist (door Eddy Mertens)" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.