Pink Floyd Fans Nederland

PINK FLOYD PROJECT: Pink Floyd Project Oerrock 16-5-2015 door Hansz

Geplaatst op Monday 25 May @ 16:19:10 GMT+1 door floydiantheo

Oerrock is in het noorden van het land een klassieker wat popfestivals betreft. De laatste dag van dit 3 daagse festijn zou Pink Floyd Project dit festival waardig afsluiten.

In verband met de grote drukte (7000 man) had ik besloten om op de motor te gaan. De band zou pas tegen half elf optreden. Deze aangepaste festival set zou anderhalf uur gaan duren.


Tegen negen uur kwam ik aan. Het terrein was al afgeladen met publiek. 3 tenten op het immense veld. De bekende Pink Floyd tribute zou in de grootste tent optreden. Eenmaal binnen bleek dat het een show zou gaan worden met alle toeters en bellen. Groot rond scherm, lasers, quadrafonisch geluid en 3 videoschermen die verdeeld waren over de lengte van de tent.

Eenmaal door de beveiliging kwam ik bij het backstage gedeelte. Het was weer een gezellig weerzien met de bandleden. Ieder bezig met voorbereidingen voor de show. Opvallend was dat hun backstage manager Irma (tevens de vrouw van Bert Heerink) alles nauwlettend in de gaten hield.
Veel vragen werden op zo’n moment voor de show op haar afgevuurd en door haar professionele aanpak opgelost en beantwoord.

Elk bandlid was op zijn eigen manier bezig met voorbereiden. De drie zangeressen Sanne ,Petra en Femke gaven me nu al een kippenvel moment. Later daarover meer.

Dan doven de lichten in de grote tent en langzaam zwelt de bekende hartslag aan door de speakers.

De eerste songs zijn afkomstig van het album The Wall.
In The Flesh? Knalt er goed in en de sfeer zit er vanaf het eerste moment goed in. Mooi gedaan ook met de ‘’I’am Spartacus’’ intro inclu. vaandeldragers en de pop Pink.
Na Happiest Day’s …een van de hoogtepunten van de show.
Another Brick part 2 met een hele batterij aan schoolkinderen gekleed in schooluniform zorgen weer voor een ontlading bij het publiek. Veel foto’s en video’s worden gemaakt tijdens hun optreden. Mooi ook hoe de kinderen hun rol op zich nemen. Al die ‘’strenge’’ koppies geven een goede uitstraling aan dit nummer. Top gedaan!Na Mother, waarbij het rustige gedeelte wat wegviel door het toch wel luidruchtige festival publiek, het welkomstwoord van de band.

Dat ruigere nummers ook beter passen bij een festival was ook weer het geval bij Oerrock. Dogs Of War , Sorrow en een fantastische One Of These Days kwamen erg bombastisch over. Het publiek ging uit zijn dak bij deze songs.
Het hoogtepunt van deze show was voor mij persoonlijk Great Gig in The Sky. Bij hun show in het FEC Leeuwarden met Durga McBroom was ik volledig overrompeld door de zangkwaliteiten van de drie zangeressen. En dat was ook nu weer het geval. Drie dames met 3 verschillende stemmen maar zo goed en loepzuiver gedaan…Hulde.We zijn al weer toe aan de laatste nummers van de show.
Run Like Hell, waarbij alles qua licht en geluid uit de kast wordt getrokken. En als slotstuk hoe kan het ook anders een prachtig Comfortably Numb.
Later dit jaar zal deze tributeband nog een aantal verrassende shows geven. Hou hun site en facebook en natuurlijk onze eigen pagina’s in de gaten voor alle info

Aanstaande vrijdagavond 29 mei staan ze in het theater van Steenwijk met hun Acoustic Echoes show. Er zijn nog enkele tickets te koop heb ik begrepen.
Voor info: www.pinkfloydproject.nl

Hans, Heerenveen, 25-5-2015
Posted in Cover- & Tributebands

"Pink Floyd Project Oerrock 16-5-2015 door Hansz" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.