Pink Floyd Fans Nederland

THE PINK FLOYD SOUND: The Pink Floyd Sound Theater De Meenthe Steenwijk 29-01-2016

Geplaatst op Saturday 30 January @ 19:01:22 GMT+1 door floydiantheo

Gaaf dat deze band uit Limburg het hoge noorden weer eens aandeed. Ik maakte dan ook graag gebruik van de gelegenheid om ze weer eens te bezoeken. Deze band staat bekend om het oude Floydwerk wat ze erg goed uitvoeren. De zaal was redelijk gevuld als iets over achten de band het podium opkomt.Obscured By Clouds van het gelijknamige album staat direct al als een huis. Mooi hoe die sfeer van de early Floyd neegezet word. Ook de andere songs van dit album When Your In en Childhood's End worden gespeeld. Een opening om je vingers bij af te likken. Het publiek reageert nogal kalm. Waarschijnlijk wachtende op de wat meer bekendere songs uit de latere jaren. Ook Astronomy Domine en Interstellar Overdrive zijn instrumentaal juweeltjes. Wel jammer was het dat het ronde projectiescherm de gehele eerste set niet werd gebruikt. Iets wat Floyd juist wel deed met vloeistofprojecties enz..
Twee songs van het album Wish you Were Here sluiten de eerste set af. Have a Cigar met strak gitaarwerk van Len David en Bas Vossen op toetsen brachten dit nummer terwijl het publiek wat begon los te komen. Ook Wish You Were Here met zoals dit nummer hoort 2 akoestische gitaren. Leuk detail was dat zanger bassist Roel Verkoelen tussen enkele songs uitleg gaf over een bepaald nummer en periode.

Na een korte pauze was het tijd voor The Wall. In The Flesh kwam wat lauwtjes opgang. Ineens waren er projecties op het ronde scherm. Tijdens Another Brick part 2 waarbij het kinderkoor op band en beelden uit The Wall film getoond werden. Len weet toch weer erg goed die Gilmoursound te creëren. Ik was juist benieuwd naar de wat emotionele stukken van dit album zoals Don't Leave Me now. De Roger Waters Stem en bassist van de band Roel deed dat goed. Ondanks zijn verkoudheid kwam hij gepassioneerd over op mij. Niet eenvoudig om deze songs goed te brengen. Een leuk detail de tweede set zouden een aantal bricks op het podium zijn of een gedeelte van een muur. Mede omdat de tweede set alleen maar uit The Wall songs bestond. Zal zeker een leuke aanvulling zijn.

De band verlaat voor een kort moment het podium om voor het toegift nog twee songs te spelen. Comfortably Numb opent niet zoals het hoort maar het gitaarwerk maakt alles weer goed. Run Like Hell knalt er goed in waarbij drummer Patrick Ploum mede voor het juiste ritme zorgt. Ook lasers worden nu de zaal ingestraald.

Dan is de show ten einde en ik kan niet anders zeggen dat het een goede show was. Niet alleen het oude werk beheerst deze band erg goed. Zang was ook goed maar op sommige momenten iets minder. Toch is het bewonderenswaardig hoe deze band met relatief jonge muzikanten zo een volwassen geluid weet te produceren. Maar dat is al eerder door ons beschreven.

Foto's van dit concert zijn te vinden op onze fotopagina (ook toegankelijk voor niet Facebook gebruikers)

Hansz, 30 januari 2016
Posted in Cover- & Tributebands

"The Pink Floyd Sound Theater De Meenthe Steenwijk 29-01-2016" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.