Pink Floyd Fans Nederland

The Pink Floyd Exhibition - Their Mortal Remains 2017

Geplaatst op Wednesday 31 August @ 21:31:54 GMT+1 door floydiantheo

Reeds eerder berichtten wij over de mogelijkheid van een Pink Floyd tentoonstelling in London. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat dit definitief gaat gebeuren in het Victoria & Albert Museum te London.


Met een volgende vlucht voor Algie is het bewijs geleverd dat je een goed varken niet aan de grond kunt houden, was de enscensie van The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains, die zal worden gehouden in het Londense Victoria and Albert Museum (V & A) van 13 mei tot 1 oktober, 2017.

Oorspronkelijk gepland om te openen in Milaan twee jaar geleden, de tentoonstelling is een samenwerking van alle resterende bandleden, en zal een meeslepende, multi-sensorische en theatrale reis door de buitengewone wereld van Pink Floyd zijn. Een verhaal van geluid, design en prestaties, de tentoonstelling zal de kroniek van de muziek, iconische visuals en enscenering van de band weergeven, vanuit de underground (psychedelische) scene in het Londen in de 60er jaren tot heden, hun baanbrekende gebruik van special effects, sonische experimenten, krachtige beelden illustreren en sociale commentaar.

Details

The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains, met sonische ervaring van Sennheiser, zal de band-tijdperk definitie van werkzaamheden in de samenstelling, het opvoeren, design, film, muziek technologie, grafische vormgeving en fotografie vieren. Het zal beschikken over meer dan 350 objecten en kunstvoorwerpen, waaronder nooit eerder vertoond materiaal, Hoogtepunten omvatten een spectaculaire set en de bouw stukken van een aantal van Pink Floyd's meest innovatieve en legendarische album covers en optredens, waaronder The Dark Side of the Moon, The Wall en The Division Bell, instrumenten, muziek technologie, originele ontwerpen, bouwkundige tekeningen, handgeschreven teksten en psychedelische prints en posters.
Op de tentoonstelling, zullen de bezoekers de unieke kans krijgen om nooit eerder vertoonde klassieke Pink Floyd concert beelden en een speciaal ontworpen laser lichtshow te ervaren.

Martin Roth, directeur van het V & A zei: ". De V & A is de perfecte plek om het werk van een band, die zo herkenbaar is voor zijn unieke beeldtaal als voor zijn muziek, te vertonen. Pink Floyd is een indrukwekkende en blijvende Britse ontwerp verhaal van creatief succes. Naast het creëren van buitengewone muziek, hebben ze meer dan vijf decennia gepionierd in het verenigen van beeld en geluid, vanaf hun vroegste jaren 1960 optredens met experimentele lichtshows, tot hun spectaculaire stadion shows, en om hun consequent iconische album covers."

De tentoonstelling is samengesteld door een team onder leiding van Victoria Broackes naast Aubrey 'Po' Powell van Hipgnosis, de Creative Director van Pink Floyd, en Paula Stainton. Het curatoren team heeft nauw samengewerkt met leden van de groep over de inhoud van de tentoonstelling, die wordt ontworpen door Stufish, 's werelds toonaangevende entertainment architecten en oude decorontwerpers voor Pink Floyd.

Tickets kosten £ 20 (maandag-vrijdag), £ 24 (zaterdag en zondag), en voor groepen tegen gereduceerde prijzen. Vooraf reserveren wordt sterk aangeraden. Tickets kunnen worden gekocht bij Ticketmaster, Seetickets, of rechtstreeks via V & A , door te bellen naar 0800 912 6961 (reserveringskosten), of persoonlijk bij het V & A zelf. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.pinkfloydexhibition.com.
Posted in In het Nieuws

"The Pink Floyd Exhibition - Their Mortal Remains 2017" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.