Pink Floyd Fans Nederland

THE PINK FLOYD SOUND: De Bosuil, Weert 11-09-2016 (door Theo)

Geplaatst op Tuesday 13 September @ 20:42:51 GMT+1 door floydiantheo

Zondagmiddag rond 13.00 uur pikt Stefan me op om samen naar Weert te rijden voor een middag concert van The Pink Floyd Sound in De Bosuil te Weert. De reis verliep voorspoedig en even voor 15.00 uur komen we bij De Bosuil aan. Het is nog rustig en de deuren zijn nog niet open, wat spoedig veranderde. Ik was nog nooit in De Bosuil geweest en de eerste indruk was prima. Knus en sfeervol pop podium.


De setlijst van (ik neem aan Len) lag op het podium en was de meest bizarre die ik tot nu toe gezien heb (zie foto rechts) en moest lachen. Wat een humor, lol.

Wat me altijd verbaast bij The Pink Floyd Sound (en misschien heb ik dat al eens eerder vermeld) is hoe zij zich zó kunnen inleven in het oudere Pink Floyd werk t/m 1972. Die gasten waren toentertijd nog niet eens geboren, maar weten wel de juiste sound en sfeer neer te zetten die bij de vroege Pink Floyd hoort. Zo heeft iedere band zijn visitekaartje en dit is hun sterkste kant.

Kwart over vier trapte men af met Set The Controls For The Heart Of The Sun, waarbij het kippenvel niet uit kon blijven. Jammer dat de microfoons in De Bosuil het gehele concert wat dof klonken, zodat de zang soms wat minder duidelijk over kwam.

Een van mijn favoriete albums werd niet overgeslagen, waarvan ze de titelsong Obscured By Clouds speelden, gevolgd door When You're In.

Astronomy Domine, Let There Be More Light waren ook twee van die sfeervolle jaren 60 songs die ze perfect neerzetten. Het werd wat gebroken door het ietwat luchtige nummer Corporal Clegg om daarna een Fat Old Sun te spelen om je vingers bij af te likken.

Have A Cigar, lekker rauw, altijd goed van de jongens en daarna "mocht" het publiek mee doen met Wish You Were Here. Je ziet niet altijd en overal dat het publiek zó betrokken is, maar in Weert was dat anders. Men zong luidkeels mee. Heerlijk om te zien.De eerste set werd in stijl afgesloten met een onvervalste One Of These Days.

Door technische problemen met Mr. Screen, duurde de pause iets langer dan gepland, maar dat maakte niemand iets uit, want het was er sowieso erg gezellig.

Op een gegeven moment galmde het door De Bosuil: "I'm Spartacus" en luidde daarmee de tweede set in. De tweede set zou grotendeels uit The Wall songs bestaan. Geopend werd met een spetterende In The Flesh, gevolgd door The Happiest Days en Another Brick part 2. Ook hier weer interactie van het publiek.

Tussen al het geweld door kwam het mooie nummer Mother, de versie uit 1979, dus gewoon gezongen door de jongens. Daarna barstte het geweld weer uit met Empty Spaces/What Shall We Do Now en Young Lust om rustig uit te deinen met Another Brick part 3 en The Last Few Bricks.

Nou, ik kan je vertellen, ze zijn er klaar voor om The Wall integraal te brengen in oktober.

De tweede set werd afgesloten met Time (waarvan de intro m.i. beter kan) en Shine On You Crazy Diamond.Een toegift zat er uiteraard in, en wat voor een. Eerst Run Like Hell, waarbij alle lasers ook nog eens open getrokken werden en weer een geweldige interactie van het publiek. Daarna als absolute afsluiter een mooie versie (waarbij de eindsolo wel langer mag, lol) van Comfortably Numb.

Een zeer geslaagd optreden op deze zondag namiddag en kijk al uit naar 15 oktober als men The Wall integraal gaat doen in het MECC te Maastricht. Hierover volgt spoedig meer info.

Foto's van dit concert, gemaakt door Stefan zullen binnenkort te zien zijn op onze fotopagina (ook toegankelijk voor niet Facebook gebruikers)

Theo, 13 September 2016Posted in Cover- & Tributebands

"De Bosuil, Weert 11-09-2016 (door Theo)" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.