Pink Floyd Fans Nederland

THE PINK FLOYD SOUND: The Wall in Heerlen (door Theo)

Geplaatst op Wednesday 12 April @ 01:02:51 GMT+1 door floydiantheo

Vrijdag7 april om 11.23 uur vertrok mijn trein vanaf Den Haag Hollands Spoor richting het zuiden, alwaar ik The Pink Floyd Sound zou zien met hun uitvoering van The Wall. Zo als de vooraankondiging vertelde: "Bij de uitvoering van "The Wall" is niet alleen de muziek dichtbij het origineel, maar ook de show zoals Roger Waters die bedoeld heeft, wordt secuur benaderd. De muur, de visuals, de lichteffecten, het vuurwerk en het kinderkoor ..... het zit er allemaal in.", in hoeverre men dit kon waarmaken.


Anderhalf uur later dan gepland door diverse storingen op het treinnet (details zal ik jullie besparen) kwam ik aan in Heerlen, alwaar ik eerst incheckte in het hotel, om daarna nog even de platenzaak te bezoeken, waar ik in de jaren 70 en 80 menig gulden heb achter gelaten.

Rond half negen ging het licht uit en schalde door het Parkstad Limburg Theater: "I'm Spartacus" en wist je dat het zou beginnen.Een spetterend begin, compleet met vuur, In The Flesh dat eindigde met het vliegtuig dat met een oorverdovende knal achter de muur verdween.

Het applaus van het 1000-koppige publiek was er niet minder om, en terecht!
Wat de volgorde van songs betreft hoef ik niemand meer voor te kauwen, want The Wall kent iedereen wel.

Ik was zeer benieuwd naar de rol van bassist/zanger Roel Verkoelen als Roger Waters. En ik moet zeggen, hij deed het voortreffelijk en is erg gegroeid in die rol, soms op het perfecte af. Zelfs de emotie in songs als Don't Leave Me Now en Nobody Home bracht hij vol passie en emotie. Dit is van essentieel belang als je een album als The Wall doet als band. Chapeau! Ik weet zeker dat hij hierin nóg meer zal groeien.Terwijl de muurbouwers gestaag alles dichtbouwden, stond de band als een huis. Len David met zijn specifieke Gilmour partijen op zang en gitaar. Kippenvel bij o.a. Empty Spaces, Young Lust en uiteraard Comfortably Numb, en geweldig ondersteund op ritmische gitaar door Martijn Geuijen.

Toetsenist Bas Vossen heeft mijn hart gestolen met vooral zijn piano sound. A-la Richard, mooi, gevoelig en helder van kleur.

Bij Another Brick In The Wall was er ook een kinderkoortje, wat het nummer compleet maakt. Goodbye Cruel World sloot de muur en de eerste set af. Tijd voor een drankje en praatje. De eerste set was formidabel, ook een dik verdiend compliment voor de mensen van geluid, licht en visuals. Hier staat een team dat weet waar ze mee bezig zijn.Voor aanvang van de tweede set was ik van links boven verhuisd naar rechts onder, vlak voor het podium. Hey You opende de tweede set en het zou weer menig kippenvel momenten bevatten. Ieder bandlid heeft wel zijn eigen moment of momenten, zo ook drummer Patrik Ploum in o.a. Run Like Hell.

Men had aan alles gedacht, elk detail proberen na de bootsen. Zo stond tijdens Comfortably Numb Len ineens boven op de muur zijn solo's te spelen. Stonden Martijn, Len en Roel vol vuur Run Like Hell te spelen vóór de muur en waren de visuals op de muur tijdens de gehele show adembenemend mooi met veel eigen inbreng.Naar het einde toe nog het theatrale The Trial met Roel in een hoofdrol en toen ........................... viel de muur. Outside The Wall speelden ze al lopend tussen het publiek onder een oorverdovend lang aanhoudend applaus. Een terecht applaus, want The Pink Floyd Sound had daar een fantastische show neergezet.

Geen toegift en dat hoort ook zo want na The Wall hoor je niks meer te brengen, het is klaar .......................

De eerstvolgende The Wall show is op vrijdag 19 mei a.s. in de Oranjerie te Roermond. Kijk op www.pinkfloydsound.nl voor de info.

Foto's van dit concert zijn te vinden op onze fotopagina (ook toegankelijk voor niet Facebook gebruikers)

Theo, 11 april 2017Posted in Cover- & Tributebands

"The Wall in Heerlen (door Theo)" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.