Pink Floyd Fans Nederland

PINK PROJECT: Harderwijk 10-02-2018

Geplaatst op Sunday 11 February @ 16:48:09 GMT+1 door SiriusCreations

Het is zaterdag 10 februari en Pink Project speelt in Theater Harderwijk hun Pink Floyd in Concert Part 2. Zij hebben al een aantal shows van deze tour gegeven, echter hebben wij van Pink Floyd Fans Nederland nog geen verslag gemaakt over deze tour. Het wordt dus hoog tijd om er eens wat over te schrijven.
Wat opvalt in de setlist, is dat de band dit keer gekozen heeft om alleen maar nummers van Pink Floyd te spelen. Vaak spelen ze ook wat solowerken van Waters en Gilmour. Maar er is natuurlijk ook zoveel mooi Pink Floyd werk om uit te kiezen.


Ik was aanwezig bij de soundcheck en je merkte dat het geluid in deze zaal veel harder overkomt dan gewoonlijk. De instellingen van het geluidsniveau werd teruggedraaid en uiteindelijk hoorde je dat de balans goed was. Er waren wat technische problemen tijdens het concert, maar dat werd toch snel verholpen door de geluidsmannen Robert en Eus en zo aan de vele reacties op de facebook pagina en gastenboek op de website van de band te zien, heeft het weinig effect gehad op de beleving van dit concert. Alleen maar terechte lovende reacties. En het was ook voor mij een genot om de mannen en vrouwen van Pink Project in actie te zien en te horen. In dit verslag zal ik niet elk nummer bespreken. De volledige setlist is aan het eind van het verslag te zien.

De avond begint al gelijk goed met het eerste instrumentale nummer Terminal Frost met onder andere het prachtige gitaarwerk van Ruud en op sax Konstantin. Elke keer als ik dit nummer hoor, maakt niet uit wie de uitvoerende is, denk ik aan de mooie beelden bij dit nummer die Pink Project uitvoert tijdens de concerten in het Omniversum. Dan staat de band in het donker, maar nu wordt het nummer begeleid door een prachtig lichtspektakel.

Nog maar net bijgekomen van de strelende klanken van het vorige nummer, komt het volgende juweeltje ten gehore, The Dogs of War
Het lijkt wel of dit nummer geschreven is voor zanger Charles, de David Gilmour stem van Pink Project. Zijn rauwe maar tegelijkertijd gevoelige stem brengt je terug naar het origineel uit 1987. De mooie visuals, die geprojecteerd worden op het doek, maakt het helemaal compleet.

Dan is het tijd om de dames van de band in de spotlight te zetten met The Great Gig in the Sky.Na de prachtige start door Gio op de keyboards, zetten Angeline en Jacqueline het theater van Harderwijk op zijn kop met hun prachtige uitvoering van dit nummer. De onderlinge samenspel is echt een kippenvelmoment. Een groot applaus na dit nummer is dan ook terecht.

Het nummer erna is dan het minste nummer van de avond. En dan bedoel ik niet de uitvoering maar het nummer op zich, Money. Dit nummer komt bij mij niet voor in de lijst van favoriete Pink Floyd nummers. Eigenlijk heb ik niets met dit nummer, maar ik betrapte mijzelf dat ik in Harderwijk wel lekker mee zat te zwingen. Dit alles kwam hoe Pink Project en met name de onderlinge interactie van de band dit nummer uitvoerde.

Na de pauze wordt er begonnen met Pigs (Three Different Ones). Met de geniale Waters stem van Peter en met behulp van de beelden, lijkt het dat je zomaar in de Arena staat van één van de recente concerten van Roger Waters. Ook is het intens genieten hoe Peter samen met de andere bandleden dit nummer naar een hoger niveau brengt. Achteraf gezien één van de beste uitvoerende nummers van deze avond.


Een aantal nummers later is het nummer waar ik altijd naar uitkijk, om Jason en Arjan mooi in actie te zien en te horen, aan de beurt, One Of These Days. Prachtig hoe Jason zijn bas bespeelt tijdens dit nummer. Het is een genot om het sublieme ‘tromgeroffel’ van Arjan tijdens dit nummer te horen. Ook hier was weer het moment dat de haren op mijn armen omhoog gingen en een heerlijke koude rilling door mijn lijf ging.

De avond wordt fantastisch afgesloten met 3 toegiften In the Flesh?, The Happiest Days of Our Lives en Another Brick in the Wall Part 2 waarna de band door het publiek met een staande ovatie bedankt wordt voor de geweldige avond.

In dit verslag heb ik één bandlid nog niet genoemd. En dat is Hans. Maar die noem ik dus nu. Hans is een grote aanwinst/toevoeging voor de band. Ik geniet altijd op de momenten als hij zijn solo’s doet, zowel elektrisch maar vooral akoestisch. Ik krijg gewoon kippenvel wanneer ik dit schrijf.

Pink Project speelt met deze show nog 15 keer door het hele land, waarvan 7 keer in Zuid Holland. De concerten van Gouda en Spijkenisse zijn uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor o.a. in Theater De Veste in Delft en De nieuwe Luxor in Rotterdam. Zie “Tourdates” op de website van Pink Project

Pink Project en de crew Garp (visuals), Ramon (licht), Eus en Robert (geluid) en Jilles (verkoop merchandise), bedankt voor de mooie avond, het was weer zoals altijd genieten. Ik moet wachten tot 6 april in de Nieuwe Luxor om jullie weer te zien en te horen. Daar kijk ik nu al weer naar uit.


Ook dank aan Hans Zandberg voor het beschikbaar stellen van de foto’s in dit verslag. Meer foto’s zijn terug te vinden op zijn facebook pagina Zandberg Photos

De setlist

Terminal Frost
The Dogs of War
Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V)
Sorrow
Set the Controls for the Heart of the Sun
The Great Gig in the Sky
Money
Us and Them
Brain Damage
Eclipse
Pigs (Three Different Ones)
Echoes
Wish You Were Here
One of These Days
Comfortably Numb

In the Flesh?
The Happiest Days of Our Lives
Another Brick in the Wall Part 2Posted in Cover- & Tributebands

Associated Topics

Cover- & Tributebands

Voor dit verhaal is helaas geen commentaar beschikbaar.