Pink Floyd Fans Nederland

Nieuws over The Soldier's Tale

Geplaatst op Thursday 04 October @ 16:23:24 GMT+1 door FloydianTheo

The Soldier's Tale is een theatraal werk "om gelezen, gespeeld en gedanst" te worden door drie acteurs (de soldaat, de duivel en een verteller) en dansers, vergezeld van een septet aan instrumenten. Het libretto relateert de gelijkenis van een soldaat die zijn viool verhandelt aan de duivel in ruil voor onbeperkte economische winst.


De muziek wordt gescoord voor een septet van viool, contrabas, klarinet, fagot, cornet of trompet, trombone en percussie. Het libretto is aangepast door Roger Waters uit de vertaling van Michael Flanders en Kitty Black, gebaseerd op de originele tekst van Charles-Ferdinand Ramus.

Als het werk opent, marcheert Jozef, een Russische soldaat, met verlof naar zijn geboortestad, en zet hij zijn reis voort. ("Marche du soldat" / "The Soldier's March") Hij rust bij een beek en graait door zijn rugzak. Eerst haalt hij zijn geluksmedaillon van St. Joseph er uit, dan een spiegel en vervolgens een foto van zijn vriendin. Eindelijk vindt hij waarnaar hij op zoek was: zijn viool. Hij begint te spelen. ("Petit airs au bord du ruisseau" / "Airs by a Stream") De duivel lijkt vermomd als een oude man met een vlindernet, maar Joseph merkt hem niet en blijft spelen. De duivel besluipt Jozef van achteren en laat hem schrikken.

Het Soldier's Tale-verpakking bevat 2 binnenhoezen met tekst en afbeeldingen.

ROGER WATERS / IGOR STRAVINSKY - THE SOLDIER’S TALE
Release datum: 30 november 2018

• 180 GRAM AUDIOPHILE VINYL
• GATEFOLD SLEEVE
• PVC PROTECTIVE SLEEVE
• INCLUDES 2 PRINTED INNER SLEEVES WITH LYRICS AND PICTURES
Posted in In het Nieuws

"Nieuws over The Soldier's Tale" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.