Pink Floyd Fans Nederland

Roger Waters uitgefloten in Brazilie

Geplaatst op Thursday 11 October @ 14:26:50 GMT+1 door FloydianTheo

Afgelopen dinsdag, 9 oktober, was de start van de Zuid Amerikaanse deel van Roger's US + THEM Tour, die anders uitviel voor hem, dan hij gehoopt had.


Kop van Braziliaanse krant van woensdag 10 oktober: "Roger Waters gaf een show in San Pablo, voegde zich bij # Elenão en richtte zich tegen Jair Bolsonaro.

Roger Waters stelde niet teleur wie van hem een show vol muziek verwachtte, met een visueel spektakel en veel politieke redevoeringen aan het begin van zijn tournee door Brazilië.

Bij het eerste concert in de Arena Palmeiras, Sao Paulo, had hij de mogelijkheid om kritiek te uiten naar Jair Bolsonaro , de Braziliaanse kandidaat die twee dagen eerder de eerste ronde won. Nu zal hij moeten concurreren in het ballotage tegen Fernando Haddad, van de Arbeiderspartij, op 28 oktober.

"Weersta het neo-fascisme ", was de slogan die op het gigantische scherm in San Pablo verscheen. En toen werd hij gevolgd door een lijst van presidenten met wie Roger Waters zich tot het totalitarisme verhoudt.

"Het neo-fascisme is in opkomst', waarschuwt de tekst, en toont vervolgens een lijst: "In de Verenigde Staten, Donald Trump , in Hongarije, Orbán , in Frankrijk, Le Pen , in Oostenrijk, Kurz , in Groot-Brittannië, Farage ; in Polen, Kaczinsky , in Rusland ? Poetin (het is niet bekend waarom hij een vraagteken toevoegt aan het einde) , in Brazilië, Bolsonaro ".

Minuten lang boe geroep haalde Roger Waters uit zijn concentratie en wist even niet wat te doen, maar eindigde daarna gewoon zijn optreden. Dat de Brazilianen dit niet pikten was dus duidelijk. Denk hierbij dat 48% tegen 52% voor en tegenstanders zijn van de politieke kandidaten, dan vraag je wel om moeilijkheden.

De krant Folhapress meldde zelfs dat Roger had gezegd eigenlijk niet precies te weten wat er in Brazilie gaande is. Vooral op social media de dag erna was er veel kritiek (zie ook de karikatuur) met woorden die duidelijke taal spreken:"Asshole. Only adjective to define a guy who was my idol my whole life. As an artist he is a musician. But as a person he was an asshole yesterday".
Posted in In het Nieuws

"Roger Waters uitgefloten in Brazilie" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.