Pink Floyd Fans Nederland

Activiteiten PFFN: Benelux Pink Floyd Convention 2014 (door Theo)

Geplaatst op Monday 05 May @ 17:17:27 GMT+1 door FloydianTheo

Het is zaterdag 3 mei rond kwart over 8 's morgens, bepakt en bezakt vanuit Den Haag vertrekken richting Helmond, waar dit jaar de Benelux Pink Floyd Convention wordt gehouden. Na een kleine 2 uur komen Stefan, Wilma en ik aan bij de Cacaofabriek, alwaar de overige teamleden ons stonden op te wachten. De wagen werd uitgeladen en langzaam begonnen we alles op te bouwen. Ook Prog Non Stop en Sympho Shop waren al druk bezig hun vernieuwde stand op te bouwen.


Alles liep voorspoedig en net voor 14.00 uur waren we klaar om de bezoekers te ontvangen. Achter onze stand hadden we een grote muur gebouwd van"bricks" die Dutch Floyd ter beschikking had gesteld, waar de Teacher en het varken van Pink Project bovenuit kwamen. Een binnenkomer dus. Daarnaast kon men genieten van het thema "Delicate Sound Of Thunder" met een levensgrote "lampenman". Ook kon men d.m.v. een expositie kennis maken met "20 jaar Pink Project" en in de filmzaal (die tot de laatste plek vol zat) kon men aansluitend video "Pink Project The Wall Live in Delft" zien. Daarna kon je lekker snuffelen bij de merchandise stands en de expositie "20 jaar Division Bell" bezoeken.

Rond half 5 was het de beurt aan Nederlands beste Jimi Hendrix tribute, Electric Gypsies, om het podium café op zijn kop te zetten, en dat deden ze ook. Iedereen was laaiend enthousiast met welk een passie deze band een tribute gaf aan Jimi Hendrix. Schreeuwend om een toegift, liep het dus heerlijk uit. Tijd om een hapje te eten of naar de filmzaal voor een doorlopende video voorstelling van "Pink Floyd in Venetie".

Aardig wat Belgische fans en zelfs mensen uit Noord Frankrijk waren naar de fan dag gekomen en al wachtend op de hoofdschotel, was het gezellig vertoeven op het terras en in het café, waar menig Floyd ervaring met elkaar gewisseld werd.


's Middags was Durga McBroom gearriveerd en na een warm welkom ging zij met Infloyd het podium op voor de soundcheck. Ik had even een glimp opgevangen en wist dat hier een top concert zou plaatsvinden, want in de gloednieuwe concertzaal van de Cacaofabriek heeft men goed opgepast wat de akoestiek betreft.

Dan is het eindelijk zover en ik zocht een mooi plekkie op het balkon, zodat ik een schitterend uitzicht had op alles wat zich op het podium afspeelde. De eerste klanken verraadde Shine On You Crazy Diamond en het hield niet op bij part 5, maar werd volledig gespeeld, dus alle 9 parts. En hoe! De mensen gingen uit hun dak en terecht. Ook hun nieuwe saxofonist was een aanwinst voor dit nummer. Vandaag had men afgeweken van de standaard setlijst van hun nieuwe tour en men had ook gekozen om Cymbaline te spelen. Woow, ik kreeg voor het eerst vanavond kippenvel. De licht- en geluidsmensen brachten de juiste sfeer op het podium en Infloyd speelde daar schitterend op in. Zij creëerden een perfecte vroege Floyd sound en sfeer, dat je als die-hard fan graag mee wilt maken. Een van mijn hoogtepunten van het concert.

En toen ................ ja was het moment om Durga er bij te halen. Een daverend applaus voordat ze ook maar één noot gezongen had en een vertolking, samen met Marco, van Mother, waar je alweer kippenvel van kreeg. Dit was dé Durga zoals ik haar heb leren kennen van een video uit 2010, toen zij samen met The End (Argentinië) ook dit nummer opvoerde. De avond kon nu al niet meer stuk.

Ze ging even van het podium, maar beloofde terug te komen. Infloyd daarentegen maakte de eerste set formidabel af met Sheep en One Of These Days. Eigenlijk was de gehele eerste set een hoogtepunt. Jonge jonge wat maakt deze band toch elke keer weer reuze sprongen vooruit.

Na de pauze werd de Dark Side Of The Moon in zijn geheel gebracht. En daar wil ik in het bijzonder even uitlichten de (je kunt het amper met woorden beschrijven) schitterende vertolking van Katinka en Durga van The Great Gig In The Sky. Katinka het eerste deel op haar eigen "Clare Tory" wijze waarbij je al de rillingen krijgt, afgelost door de warme soul stem van Durga en het slot weer samen zingend. Ik stond met me mond open!

En het ging weer allemaal veel te snel voorbij, maar we weten ondertussen allemaal dat er altijd een soort 3e setje bijkomt, nu ook dus. Wish You Were Here (formidabel) met Durga, gevolgd door het geweld bij In The Flesh en weer terug naar Pompeii met Echoes om de avond definitief af te sluiten met Comfortably Numb met een ijzingwekkend mooie en lange solo die heel Helmond heeft moeten horen. Bijna 3 uur gespeeld, een concert om nooit te vergeten, misschien wel de allerbeste van Infloyd tot nu toe.

Iedereen, maar dan ook iedereen was vol lof over dit optreden en het totaal plaatje van de gehele dag, wat ons uiteraard goed doet en ons een boost geeft om nu al te brainstormen over de Benelux Pink Floyd Convention 2015. We gingen nog even backstage voor een kleine, maar gezellige after partij en ik nam afscheid van Durga, een pracht mens, een top artiest en geweldige vriendin. Een dikke knuffel en een paar woordjes schrijvend in mijn Division Bell Tourbook zei ze "tot ziens" want zij heeft genoten van de band Infloyd en van onze gastvrijheid, dat ze graag nog eens terug wilt komen.

Wij van Pink Floyd Fans Nederland zijn dik tevreden en hopen dat de thuisblijvers er volgend jaar wel bij zijn, want het is toch hét jaarlijks feestje en ontmoetingsplek voor alle Pink Floyd fans.

Noot: Foto's gemaakt door Hans staan reeds op onze facebook pagina, die van Stefan zullen spoedig volgen. Ook staan er reeds 2 video's op onze website, gemaakt door Theo.

Theo, 5 mei, 2014


Posted in Activiteiten PFFN

"Benelux Pink Floyd Convention 2014 (door Theo)" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.