Pink Floyd Fans Nederland

Verhalen: Pink Project Initiator/bassist en zanger: Peter Chattelin (2006)

Geplaatst op Wednesday 14 May @ 19:31:27 GMT+1 door FloydianTheo

Pink Project Initiator/bassist en zanger heeft de diepste escentie voor
zichzelf bereikt!


Gaarne wil ik een ieder die afgelopen zaterdag ons concert heeft bezocht bedanken voor hun enthousiastme en aanwezigheid. Wil tevens een toelichting geven van hoe ik het heb mogen ervaren.en waar het emotionele moment vandaan kwam tijdens Filthy hands/Fletcher memorial en Pigs On The Wing.

Pink Project heb ik opgezet omdat ik (nu nog steeds) zeer zwaar onder de indruk ben van The Wall shows die floyd begin jaren tachtig uitvoerde. Los van de show ben ik het meest onder de indruk van whats its all about!! Op dat moment, wat ik m'n leven niet meer zal vergeten kon je zien en horen dat Roger die moeilijke fase in z'n leven en alle problemen binnen de band van zich af zong en speelde. Als je als publiek zo'n moment meemaakt is dat een heel dierbaar moment. Ik heb dat mogen meemaken en heb er iets mee kunnen doen, nl gaan tot de essencie van de inhoud.

Dat is ook de reden waarom de muziek van Pink Floyd je kan steunen, zowel in gelukkige alswel mindere tijden. Ik draai dagelijks dingen als The Gunners Dream zelfs als ik super vrolijk ben en dat blijf ik dan ook, omdat ik het zomooi vind, draai het ook als ik me intriest voel van binnen, zit dan binnen 3 seconden te huilen als een klein kind, en voel de pijn die Roger absoluut heeft moeten voelen toen hij het stuk componeerde. Daar komt ook bij dat het gehele Final Cut album een voor hem zeer persoonlijke, zoniet de meest persoonlijke is. Hij draagt het op aan z'n vader. Eric Fletcher Waters.


Ik heb heel lang gewacht om met Pink Project Filthy Hands en Fletcher Memorial te gaan spelen om diverse redenen, de eerste was voor mijzelf heel belangrijk, ik moest het gevoel hebben dat ik er emotioneel mee kon dealen ( daar ikzelf ook die pijn moet voelen die Roger voelde incl mijn eigen pijn) de 2e reden had te maken met de band en de opbouw van instrumenten. De reden dat hier het Prinsekwartet aan te pas kwam is nu duidelijk denk ik. Heel bewust ook gedacht over hoe die nummers te brengen? Je kan ze gewoon meepakken in het rijtje maar dan verliest het de inhoud.

Vandaar ook de keuze van de kandelaar met kaarsen,en mijn verhaal daarbij over de slachtoffers van de 2e wereldoorlog en zinloos geweld. Het vragen om stilte aan een duizend tal redelijk onrustig publiek was voor mij van groot belang om de inhoud door tegeven, ook aan de mensen die voor Money en Another Brick komen.

Toen de bom insloeg (filthy hands) was ik scare to death om uberhaubt te gaan zingen maar begon daarmee en voelde dat ik gesteund werd door (Rogers vader?) I don,t no, maar het voelde heel byzonder, ik zal het m'n leven niet meer vergeten!! En ik denk dat het eenmalig was maar geloof me het is gebeurd. Op het moment van optreden zat ikzelf ook met moeilijke prive omstandigheden en dat droeg ook bij dat de songs zo klonken zoals ze klonken! en weet je wat nou het meest pijnlijke voormezelf is? Al jaren zing ik voor duizenden de teksten van o.a Breathe (in the air) en Time en weet als bijna geen ander waar die teksten over gaan, maar ook ikzelf ben nu slachtoffer geworden van deze (ware) inhoud! Rennen rennen om o.a Pink Project draaiende te houden maar ook een drukke baan met verantwoordingen.

Co ouderschap (net als Mecky) er ook nog bij etc etc. Geen tijd om in de zon te liggen om gewoon naar de regen te kijken niks van dat!! Ik ben die bewuste avond het meest dierbare verloren wat ik ooit heb mogen meemaken, namelijk m'n vriendin!! Die me al meerdere malen hiervoor had gewaarschuwd, ik kan wel janken letterlijk en figuurlijk. Haal uit bovenstaande wat je wil, voor mijzelf is de boodschap duidelijk wat ik moet gaan doen! Wil alleen met dit verhaal aangeven wat er zich soms in een mensen leven kan afspelen.

Hoop dat jullie een inzicht hebben over wat voor mij de muziek van Pink Floyd betekend, het is veeeeel meer dan vliegende varkens/ronde, cirkeltrussen/quadrosound/en moving heads!

Hoe triest ook: een echt goede performance heeft niet zozeer te maken met de juiste noten spelen, maar met de roots van de desbetreffende performer en die heeft vaak flink moeten bloeden voordat hij doet wat hij kan doen!!

Peter Chattelin Pink Project, 14 september 2006
Posted in Verhalen

Associated Topics

Verhalen

"Pink Project Initiator/bassist en zanger: Peter Chattelin (2006)" | Login/CreŽer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.