Pink Floyd Fans Nederland

THE PINK FLOYD SOUND: Heyhoef-Backstage - 24 mei 2014 - door Stefan

Geplaatst op Saturday 31 May @ 11:02:16 GMT+1 door SiriusCreations

Het is in de middag van zaterdag 24 mei wanneer Theo en ik naar Tilburg afreizen voor een concert van The Pink Floyd Sound. Zij treden deze dag op in het wijkcentrum van stadsdeel Reeshof, Heyhoef. Een groep enthousiaste vrijwilligers hebben het initiatief genomen om in dit gebouw een cultuurpodium op te zetten waar maandelijks op de derde zaterdag van de maand een optreden wordt gehouden. Het optreden van Pink Floyd Sound is de opening van dit initiatief en de organisatie ziet dit ook een beetje als ‘Try-Out’. Dan is het toch mooi dat ze als eerste act The Pink Floyd Sound hebben weten te strikken.


De eerste set wordt het 'oude' werk van Floyd gespeeld. Voor de fans is het genot om dit te horen. Ondanks de 'jonge' leeftijd van de bandleden van The Pink Floyd Sound, doen zij dit voortreffelijk en is zeker het visitekaartje van hen.

Na een goed begin met 3 nummers van het album Obscured by Clouds, kwam voor mij het eerste hoogtepunt van de eerste set namelijk Set the Controls for the Heart of the Sun. Hier wordt al duidelijk dat ze instrumentaal erg goed zijn om dit soort nummers te spelen. Het tweede hoogtepunt is Careful With That Axe Eugene, waarbij de ‘schreeuw’ helaas niet goed doorkwam, maar verder zeer mooi neergezet is. Het laatste nummer van de eerste set was Wish You Were Here. Len was genoodzaakt om zijn akoestische gitaar deel te spelen met een elektrische gitaar. Helaas ging er te veel mis in dit nummer om er echt ervan te genieten, zeker wanneer ik in maart van dit jaar in Sneek een mooie uitvoering van hen gehoord had. Maar dat kan wel eens gebeuren bij live muziek.

Na de pauze wordt het zeg maar wat bekendere werk van Floyd ten gehore gebracht, van de albums The Wall, Whis You Were Here, Animals en Dark Side Of The Moon.

Er worden 3 nummers gespeeld van The Wall, In The Flesh, Young Lust en Hey You. Na 2 nummers van het Wish You Were Here kwam het hoogtepunt van de tweede set Sheep. Ook hier wordt het instrumentale deel weer goed gespeelt. Na Time kwam het laatste nummer van de tweede set Brain Damage/Eclipse. De band verlaat het podium en het publiek heeft zichtbaar genoten van dit optreden en blijven klappen / roepen om meer. De band kan dit dus alleen maar beantwoorden om weer het podium te betreden.

Als toegift wordt het publiek getrakteerd met Corporal Clegg, Comfotaby Numb en Run Like Hell. Na een staande ovatie werd er nog wat nagepraat en ik denk dat de organisatie terug kan kijken naar een geslaagde Try-Out.

Ze treden dit jaar nog een aantal keer op (Mariahout, Rotterdam, Roermond, Zutphen en Heerlen). Als je ze nog niet gezien hebt en je bent een fan van het meer alternatieve werk van Floyd of je wilt ze nog een keer zien/horen, kijk dan in de agenda op onze website of op Pink Floyd Sound Tour Dates

Foto’s staan reeds op onze facebook pagina
Posted in Cover- & Tributebands

Associated Topics

Cover- & Tributebands

"Heyhoef-Backstage - 24 mei 2014 - door Stefan" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.