Pink Floyd Fans Nederland

DUTCH FLOYD: Dutch Floyd @ Thalia IJmuiden (13-12-2014) door Johan v. Bree

Geplaatst door floydiantheo op Monday 22 December @ 12:11:02 GMT+1 (557 maal gelezen)

Zaterdag 13-12-2014 naar de laatste voorstelling van Dutch Floyd geweest onder die naam. Aan het eind van hun optreden maakten ze bekend dat ze volgend jaar verder gaan als Relics Floyd, omdat ze zich meer op het oude repertoire willen richten in zowel het aantal band leden alsmede de originele instrumenten en opstelling.

DUTCH FLOYD: Dutch Floyd - The Relic Floyd Experience, 15 november 2014, Schouwburg Venray

Geplaatst door SiriusCreations op Thursday 20 November @ 17:07:26 GMT+1 (720 maal gelezen)

Het is rond 19:00 uur dat ik mij meld aan de kassa van Schouwburg Venray. Na ontvangst door het personeel, werd ik begeleid naar de artiesten foyer. Frontman Bart had voor mij geregeld dat ik foto's kon maken vanaf het balkon, dat voor deze avond niet in gebruik was. Ik kon dus lekker wat rond lopen om de foto's te maken. Daarnaast moest ik natuurlijk ook luisteren/genieten van de muziek.

DUTCH FLOYD: Dutch Floyd plays Relic Floyd, De Boerderij, Zoetermeer

Geplaatst door FloydianTheo op Tuesday 25 March @ 09:52:57 GMT+1 (650 maal gelezen)

Ik heb naar dit optreden uitgekeken, en gister was het zover. Relic Floyd is een viermans formatie van Dutch floyd. Pink Floyd in zijn puurste vorm. Back to basic. Zelf ben ik al een groot liefhebber van de PF Bootlegs uit de vroegere periode. Hoe ze toen de nummers speelden. Minder verfijnt en gladgestreken. Rauwer gebracht en juist meer uitgesponnen dan de uitvoeringen die officieel zijn uitgebracht. Ik was dus erg benieuwd hoe deze avond zou gaan verlopen. Al bij de eerste tonen staat het kippenvel op mijn armen. Ik herken Atom Heart Mother (in een uitvoering zonder koor en orkest.) Pakkend gespeeld. Vooral het instrumentale gedeelte is erg goed gedaan. Ik heb me laten vertellen dat ze goed hebben geluisterd naar de ‘bootleg uitvoering ’’From Oblivion’’. Een bootleg uit de vroegere periode van Floyd met erg goed geluid. (Op Youtube wel te vinden). Relic Floyd heeft behoorlijk geïnvesteerd om die sound te kunnen creëren. Speciale instrumenten zijn aangeschaft. Exacte kopieën die Floyd zelf ook heeft gebruikt in de jaren 70. De avond kon voor mij al niet meer stuk. Nog nooit heb ik dit nummer live door een tributeband gehoord. Hulde.

DUTCH FLOYD: LIVE CLUB DE LIEGE, LUIK - 7 MAART 2014 door Bart (Papa Floyd)

Geplaatst door FloydianTheo op Monday 10 March @ 14:07:07 GMT+1 (621 maal gelezen)

Relic Floyd, de ziel van de vroege Floyd Als fan naar een coverband gaan van je voorkeursgroep en de eerste tonen van het concert niet dadelijk herkennen. Het overkomt me in Luik op 7 maart. De vier bandleden brengen zonder complexen Atom Heart Mother ten gehore. Een totale verrassing die me de eerste minuten van de show in verwarring brengt. Ik denk niet dat een andere band hen dit ooit voordeed. Je bent gewoon dit meesterwerk te horen met een uitgebreid orkest en koor. ‘Wij spelen Atom Heart Mother zoals Pink Floyd in 1974,’ vertelt Bart, de leadgitarist, me tijdens de pauze. ‘Gewoon met z’n vieren en met de instrumenten die Floyd toen ook gebruikte.’ Een openingsnummer dat de sfeer van het concert zal bepalen, een onderdompeling in de vroege jaren. Hierna volgt een uitvoering van Astronomy Domine uit de Barrett periode. De toon zit er in, ruw, ongeslepen, maar zo heerlijk puur.
De Live Club de Liège, de locatie waar het gebeuren plaatsvindt, vult zich niet helemaal. Bij aanvang , het was al na tienen, wonen een vijftigtal mensen en later een tachtigtal het optreden bij. Niet iedereen is gekomen om een enthousiast spelende groep te bewonderen. Velen hebben duidelijk enkel zin in bierverbruik met luidruchtig gebral. Ook de vroege Floyd had hiermee ongetwijfeld ervaringen. Het aanhoudend lawaai van een blijkbaar ongeïnteresseerd deel van het publiek werkt echter ergerlijk voor een echte fan tijdens de uitvoering van het weemoedige Shine On You Crazy Diamond. Relic Floyd brengt de gehele versie, part 1 tot part 9, ook een unicum, denk ik toch. Spijtig dat ik dit lange nummer niet in een rustigere omgeving kan aanhoren. Nu al bedenk ik dat deze vier jongens een groter en meer respectvol publiek verdienen. Ze spelen met hun hart. Ze hebben de ziel van de vroege Floyd ontdekt.