Pink Floyd Fans Nederland

THE PINK FLOYD SOUND: The Wall in Heerlen (door Theo)

Geplaatst door floydiantheo op Wednesday 12 April @ 00:02:51 GMT+1 (927 maal gelezen)

Vrijdag7 april om 11.23 uur vertrok mijn trein vanaf Den Haag Hollands Spoor richting het zuiden, alwaar ik The Pink Floyd Sound zou zien met hun uitvoering van The Wall. Zo als de vooraankondiging vertelde: "Bij de uitvoering van "The Wall" is niet alleen de muziek dichtbij het origineel, maar ook de show zoals Roger Waters die bedoeld heeft, wordt secuur benaderd. De muur, de visuals, de lichteffecten, het vuurwerk en het kinderkoor ..... het zit er allemaal in.", in hoeverre men dit kon waarmaken.

THE PINK FLOYD SOUND: The Wall Live @ MECC Maastricht (door Theo)

Geplaatst door floydiantheo op Sunday 16 October @ 21:28:13 GMT+1 (1225 maal gelezen)

Het was al lang aangekondigd, The Pink Floyd Sound zou The Wall gaan doen, inclusief muur en alle toeters en bellen die daarbij horen. Ik was heel benieuwd en reisde per trein naar Maastricht om dit mee te mogen maken.

THE PINK FLOYD SOUND: De Bosuil, Weert 11-09-2016 (door Theo)

Geplaatst door floydiantheo op Tuesday 13 September @ 19:42:51 GMT+1 (367 maal gelezen)

Zondagmiddag rond 13.00 uur pikt Stefan me op om samen naar Weert te rijden voor een middag concert van The Pink Floyd Sound in De Bosuil te Weert. De reis verliep voorspoedig en even voor 15.00 uur komen we bij De Bosuil aan. Het is nog rustig en de deuren zijn nog niet open, wat spoedig veranderde. Ik was nog nooit in De Bosuil geweest en de eerste indruk was prima. Knus en sfeervol pop podium.

THE PINK FLOYD SOUND: The Pink Floyd Sound Theater De Meenthe Steenwijk 29-01-2016

Geplaatst door floydiantheo op Saturday 30 January @ 18:01:22 GMT+1 (404 maal gelezen)

Gaaf dat deze band uit Limburg het hoge noorden weer eens aandeed. Ik maakte dan ook graag gebruik van de gelegenheid om ze weer eens te bezoeken. Deze band staat bekend om het oude Floydwerk wat ze erg goed uitvoeren. De zaal was redelijk gevuld als iets over achten de band het podium opkomt.

THE PINK FLOYD SOUND: The Pink Floyd Sound @ Baroeg, Rotterdam (door Theo)

Geplaatst door floydiantheo op Sunday 12 October @ 19:39:39 GMT+1 (1008 maal gelezen)

Het is zaterdag 11 oktober, een dag na een enigzins teleurstellend optreden van Big One, als ik wederom de trein neem. dit keer naar Rotterdam-Lombardijen voor een optreden van The Pink Floyd Sound in Baroeg. Ik kom vooral voor het oude werk (1967-1972) waarin zij normaal heel sterk zijn.

THE PINK FLOYD SOUND: Heyhoef-Backstage - 24 mei 2014 - door Stefan

Geplaatst door SiriusCreations op Saturday 31 May @ 10:02:16 GMT+1 (918 maal gelezen)

Het is in de middag van zaterdag 24 mei wanneer Theo en ik naar Tilburg afreizen voor een concert van The Pink Floyd Sound. Zij treden deze dag op in het wijkcentrum van stadsdeel Reeshof, Heyhoef. Een groep enthousiaste vrijwilligers hebben het initiatief genomen om in dit gebouw een cultuurpodium op te zetten waar maandelijks op de derde zaterdag van de maand een optreden wordt gehouden. Het optreden van Pink Floyd Sound is de opening van dit initiatief en de organisatie ziet dit ook een beetje als ‘Try-Out’. Dan is het toch mooi dat ze als eerste act The Pink Floyd Sound hebben weten te strikken.

THE PINK FLOYD SOUND: naar Heyhoef-Backstage

Geplaatst door FloydianTheo op Tuesday 01 April @ 18:00:58 GMT+1 (422 maal gelezen)

Om alvast proef te draaien gaat Heyhoef-Backstage op zaterdagavond 24 mei een Try-Out doen met niet de minste!! Pink Floyd zal de eerste gerenommeerde act zijn die ons podium uit zal testen op Rock stabiliteit. Tributeband The Pink Floyd Sound, die met een volledige lichtshow met visual arts en achtergrond videobeelden een perfecte 'Look-a-Like' Pink Floyd show etaleren en je een vergelijkbare ervaring bieden alsof je in de O2-Arena zit weg te dromen. Deze uniek belevenis kun je nu dus meemaken in bij Heyhoef-Backstage voor de aantrekkelijke introductieprijs van € 12,= Wil je gebruik maken van het arrangement met Melati-Dua dan kun je van te voren ook nog een 3-gangen keuzemenu nuttigen voor slechts € 24,50!! Dit is dus inclusief het concert! (exclusief je drankjes).Dat noemen wij dus een 'Avondje uit in de Reeshof'! Aanvang concert 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Voor degenen die een combi-arrangement nemen; 19.00 uur aanvang 3 keuzemenu. Zie Heyhoef Backstage voor meer informatie.

THE PINK FLOYD SOUND: Bolwerk, Sneek - door Martijn Vierhout

Geplaatst door FloydianTheo op Wednesday 19 March @ 21:19:59 GMT+1 (918 maal gelezen)

Het was zaterdag 15 maart en dit is de eerste keer dat ik The Pink Floyd Sound zal zien in het Bolwerk te Sneek. Vanaf het begin dat ik Pink Floyd fan ben was dit altijd de eerste band die ik graag een keer zou willen zien, hun setlist met de wat oudere nummers van Pink Floyd sprak me wel behoorlijk aan en doet me net iets meer dan de wat jongere nummers. Daar 9 uur aangekomen bij Het Bolwerk en het zag er gezellig uit, Hans en Stefan waren ook van de partij en heb even goed kunnen bijkletsen. De sfeer was goed en er waren leuke mensen waar je goed je ding over Pink Floyd kon vertellen. Het stond op het punt te beginnen, en ik stond helemaal vooraan precies voor Len David. Ik probeer bijna altijd zo veel mogelijk bij een concert vooraan te gaan staan, dat is voor mij het ultieme genieten! En dat lukte deze avond tijdens de eerste set zeker weten. Er werd gestart met Obscured By Clouds, eerste keer dat ik dit nummer van een tribute band hoorde en dit klonk hartstikke goed, een mooi begin van een mooie avond.... When You're in en Childhood's end waren de volgende van het album Obscured by Clouds, Niet vergeten dat dit album de voorganger was van het zo bekende Dark Side of the Moon. Nu kwam een van de hoogtepunten uit de show: Set the Controls. Mooie baslijn in het begin en het klonk lekker psychedelisch in de oren. Middenstuk was geweldig op de gitaar, enigste minpunt vond ik wel dat de piano veel te zacht stond, en dat ik eigenlijk de gehele eerste set.