Pink Floyd Fans Nederland

Verhalen: Pink Floyd compleet. Het verhaal van de 179 songs (recensie)

Geplaatst door FloydianTheo op Monday 08 October @ 20:28:59 GMT+1 (778 maal gelezen)

Hij is uit. Het nieuwe boek over Pink Floyd en ik had de eer om dit al te mogen lezen. Hier onder mijn recensie.

Verhalen: Review: The Pink Floyd Sound - When Glances Meet DVD

Geplaatst door FloydianTheo op Saturday 07 April @ 20:28:58 GMT+1 (634 maal gelezen)

Vandaag (7 april 2016) een jaar geleden was één van The Pink Floyd Sound's The Wall concerten, in het Parkstad Theater te Heerlen. Er zouden opnames gemaakt worden voor het uitbrengen van een DVD. En vandaag, precies een jaar na dato is het zover.

Verhalen: Syd Barrett - A Celebration door Astrid Marquenie

Geplaatst door floydiantheo op Friday 04 November @ 07:48:14 GMT+1 (621 maal gelezen)

Roger Keith (‘Syd’) Barrett uitgebreid herdacht Afgelopen woensdagavond 26 oktober was het eindelijk zover: met de nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich en vervolgens naar Cambridge. De tickets voor de herdenkingsavond ‘Syd Barrett - A Celebration’ op donderdag 27 oktober 2016 zaten veilig opgeborgen in mijn handtas. Als locatie voor de herdenkingsavond met onder meer de Zweedse band Men on the Border, was gekozen voor het uit 1875 stammende theatergebouw The Corn Exchange. Een uitgesproken locatie omdat Syd daar in 1972 samen met zijn band Stars voor de allerlaatste keer het podium beklom. De stad Cambridge bewees met deze avond de Pink Floyd-legende eer en maakte daarbij gebruik van het feit dat hij dit jaar 70 jaar zou zijn geworden en dat het 10 jaar geleden is dat hij overleed.

Verhalen: DAVID GILMOUR IN TIENEN (27-07-2016) door Peter Chattelin

Geplaatst door floydiantheo op Friday 29 July @ 19:04:22 GMT+1 (766 maal gelezen)

Kort verslag concert David Gilmour in Tienen. Bijzondere dag gister waarin ik meer asfalt heb gezien dan groene velden. Dinsdag j.l rond 15.30 vertrokken naar een client in hartje Parijs. Deze persoon woont bijna onder de Arc de Triomphe en heeft daar een geweldige appartement.

Verhalen: Boek review - Pink Floyd, de som der delen

Geplaatst door floydiantheo op Tuesday 29 December @ 11:24:41 GMT+1 (912 maal gelezen)

Pink Floyd, de som der delen Geschreven door Wouter Bessels Uit de serie Rock Klassiekers Uitgeverij Verbum 2015 ISBN 9789074274777 Wederom een biografie van Pink Floyd, met dit verschil dat het in de Nederlandse taal is en dus bij voorbaat een goede aanvulling op reeds eerder uitgekomen boeken, meestal in de Engelse taal.

Meer lezen... | Posted in Verhalen

Verhalen: David Gilmour @ Oberhausen (19-09-2015) door Hansz

Geplaatst door floydiantheo op Monday 21 September @ 22:32:07 GMT+1 (1001 maal gelezen)

Ik heb lang uitgekeken naar deze show, waarvan de voorverkoop al in maart dit jaar was. En hoeveel mazzel kun je hebben dat je dan ook nog vooraan zit, recht voor de meester zelf. In 2006 in de HMH in Amsterdam was ik er later bij. Toen zaten we bijna achteraan. Op zich niks mis mee, maar ik mag graag de onderlinge interactie van de bandleden zien. En omdat Gilmour geen gebruik maakt van videoschermen waar ze zelf op geprojecteerd worden.

Verhalen: Interview met Floydian Theo in "Seventies" uit Maart 2013

Geplaatst door floydiantheo op Monday 30 March @ 14:01:08 GMT+1 (888 maal gelezen)

“Ik werd gelijk door Echoes gepakt” Theo Beckers is al ruim veertig jaar gek van Pink Floyd. Hij bezocht tal van concerten en in 2004 richtte hij zelfs de Nederlandse Pink Floyd-fanclub op. In zijn huis heeft hij een kamer die compleet gewijd is aan de band. Voor Seventies gaf hij een rondleiding door zijn ‘schatkamer.’

Verhalen: Het verhaal achter Patchwork Green van Julie Gunn

Geplaatst door SiriusCreations op Saturday 14 February @ 18:24:16 GMT+1 (2334 maal gelezen)

In december 2014 bracht singer/songwriter/gitarist Julie Gunn haar debuut album The Patchwork Green uit. Julie is een grote Pink Floyd fan en dat is goed terug te vinden op dit album. Het begint al met de cd hoes wanneer deze voor je ligt. Net als vele albums van Pink Floyd heeft het album van Julie geen album titel en artiestnaam op de voorkant staan. Bij de CD zit een 16 pagina tellend boekje, ontworpen door Pink Floyd Fans Nederland oprichter Theo Beckers, met songteksten en prachtige foto's. Het album bevat 12 nummers die geschreven zijn door Julie, een cover nummer van de Britse rockband Kaiser Chiefs en eentje van Pink Floyd. Drie jaar geleden ontstond het idee om een album uit te brengen en begon ze met het schrijven van de nummers. Het duurde enige tijd voordat het album uitkwam omdat zij zelf de productiekosten moest financieren. Nu is die dan compleet en uitgebracht. Ondanks de grote invloeden van Pink Floyd hebben de nummers hun eigen stijl. Het resultaat is een genot om naar te luisteren.

Verhalen: Preview Gov't Mule - Dark Side Of The Mule

Geplaatst door floydiantheo op Sunday 07 December @ 16:02:45 GMT+1 (721 maal gelezen)

Preview van de nieuwe live CD "Dark Side Of The Mule" door Gov't Mule door Theo Mascot Label Group brengt maandag 8 december a.s. deze CD op de markt van Gov't Mule. Een limited 3CD + DVD editie van een live performance van deze band van 31 oktober 2008 in het Orpheum Theatre te Boston (USA), die ik vooraf al heb mogen luisteren en zien. Voor diegene die Gov't Mule nog niet kent, het is een Amerikaanse band, die al 20 jaar aan de weg timmert en vooral in Noord Amerika erg populair is. Het is geen Pink Floyd cover- of tributeband, maar brengen normaal gesproken hun eigen muziek op het podium.

Verhalen: The Big Listen – review of Pink Floyd’s "The Endless River" door Julie

Geplaatst door floydiantheo op Friday 14 November @ 12:56:02 GMT+1 (1573 maal gelezen)

Julie Gunn is een Engelse singer/songwriter/guitarist met Pink Floyd als haar leermeester, dat duidelijk herkenbaar is in haar eigen muziek. N.a.v. het nieuwe Pink Floyd album "The Endless River" heeft zij een review geschreven, dat ik in haar volledige schoonheid (in het Engels dus!) hier plaats. Ik maak hier graag een uitzondering op de regel, dat wij een Nederlandstalige fansite zijn. Elke vertaling zou inbreuk op de schoonheid zijn, waarin zij het, uit haar hart en vol emotie, heeft geschreven.